Algemene
Algemene
Artikel 1. Betalingsvoorwaarden

Bij een door de klant voor akkoord getekende bestelbon zonder plaatsing van de goederen betaalt de klant 30% bij bestelling en 70% van het totaal bedrag bij of voorafgaande aan de afhaling of levering.

Bij een door de klant voor akkoord getekende bestelbon met plaatsing van de goederen betaalt de klant 30% van het totaal bedrag bij de bestelling,
50% van het totaalbedrag bij aanvang van de werken en 20% bij oplevering.

Bij het niet naleven van de betalingstermijn gelden onze algemene voorwaarden zoals vermeld op bestelbon en factuur. U wordt in dat geval niet opgenomen in de planning.

Artikel 2. Calculatie v/d hoeveelheden

De berekening van oppervlakten en hoeveelheden gebeurt steeds op een door de klant aangeleverd plan. Wij bieden de calculatie aan als service, doch blijft u verantwoordelijk voor de controle van de bestelde hoeveelheden indien de plaatsing niet door de Breese Tegel Centrale gebeurt. Bij goedkeuring van een offerte gaat u akkoord met de vermelde hoeveelheden.

Artikel 3. Klachten

Klachten over tegels die reeds geplaatst werden, door u of door derden, worden niet aanvaard. De klant wordt geacht de tegels te controleren alvorens te plaatsen.
Klachten over 2de of 3de keuze tegels worden niet aanvaard.

Artikel 4. Terugname van goederen

Goederen die door en voor de klant besteld werden, worden NIET teruggenomen. Goederen die uit onze voorraden gekocht werden, worden teruggenomen op voorwaarde dat de goederen in dezelfde staat terug komen als dat ze afgehaald werden. Het retourbedrag is 80% van de vermelde eenheidsprijs. De verkoper of magazijnier beslist na controle van de goederen over het al dan niet terugnemen van de goederen.

Artikel 5. Opslag bestelde goederen

Bestelde goederen worden voor de klant klaargezet voor afhaling. Dit gebeurt op pallets die gestockeerd worden voor een bepaalde duur van uiterlijk 3 maanden tenzij anders afgesproken en schriftelijk goedgekeurd door een verkoper van de Breese Tegel Centrale.

Artikel 6. Tintverschillen

Bestelde tegels kunnen afwijken van kleur en formaat ten opzichte van getoonde stalen!t
Een chronologisch latere bijbestelling van eerder bestelde goederen kan resulteren in een tintverschil. De Breese Tegel Centrale kan niet garanderen dat bijbestellingen dezelfde tint en kaliber zullen hebben als de eerder geleverde tegels.

Artikel 6 bis. Verpakking

Verpakkingen kunnen nat worden en verkleuren. De tegels lijden hier echter niet onder. Klachten over natte of verkleurde dozen met tegels worden niet aanvaard.
Bij sommige tegelfabrikanten kan de verpakking veranderen doorheen de tijd. De kleurtint of kaliber van de tegel verschilt echter niet. Klachten over verpakkingen worden bijgevolg niet aanvaard daar de kwaliteit van de tegel gewaarborgd wordt.

Artikel 7. Breuk

Er wordt steeds een breuktolerantie van 2% voorzien. Deze tegels worden niet omgeruild. Bij meer breuk neem je daar foto’s van en stuur je deze samen met je ordernummer en het aantal gebroken tegels naar info@breesetegelcentrale.be.

Artikel 8. Levertermijnen

De levertermijn van bestelde tegels die niet in voorraad zijn bij de Breese Tegel Centrale wordt geraamd op min. 2 tot 4 weken. Indien het product niet op voorraad is in België of het fabriek, kan deze termijn oplopen. Een verlengde levertermijn vanwege leverancier of fabrikant kan niet verhaald worden op de Breese Tegel Centrale. Het veranderen van de leverdatum kan in geen geval leiden tot de opzegging van een overeenkomst.

Artikel 9. Leveringen

Leveringen gebeuren aan de straatkant, langs de berijdbare weg.
Het betreden van de werf bij levering gebeurt uitsluitend op de verantwoordelijkheid van de koper/besteller.
Leveringen gebeuren enkel op het gelijkvloers en nooit op verdieping of kelder.

Artikel 10. Offerte

Een offerte is 1 maand geldig tenzij anders vermeld. Eenheidsprijzen kunnen fluctueren of aangepast worden door de leverancier tijdens deze periode. De klant wordt in dat geval meteen verwittigd.