Plaatsen? Kan ook!

Wij zorgen voor een kwalitatieve plaatsing van al uw vloer- & wandtegels,
terrastegels, parket, laminaat & vinyl.
Voor vrijwel elke situatie vinden wij de gepaste oplossing.
Verlijmen van kleine tot heel grote tegels, plaatsen in mortel, tegel op tegel, …

Vraag vrijblijvend een offerte aan, of kom langs in de winkel en laat u begeleiden
met raad en daad door onze ervaren verkopers.

Vraag vrijblijvend een offerte aan ...

Verlijmen van vloertegels


Een veel voorkomende plaatsingsmethode is die van het verlijmen van keramische tegels op chape. Dit kan een nieuwe chape zijn of een oude chape waar al tegels op gelegen hebben. In beide gevallen kunnen wij mits controle van de vlak- en vastheid een kwalitatieve plaatsing aanbieden. Onze plaatsingsploeg is gespecialiseerd in renovaties, waardoor ze heel wat ervaring hebben met verschillende “slechte” ondergronden. Indien de nieuwe tegel geplaatst moet worden op een bestaande vloer, dient deze goed vast te liggen en vlak te zijn. In de meeste gevallen moet er dan ook een primer geplaatst worden om een optimale hechting te bekomen. Iedere situatie is natuurlijk anders, daarom maken wij vrijblijvend een plaatsbezoek om de offerte zo juist mogelijk te kunnen opstellen.

Plaatsen van Vloertegels “in de mortel”


Een andere methode is het plaatsen van vloertegels rechstreeks in de mortel/chape. Deze methode wordt hoofdzakelijk gebruikt om tijd te kunnen besparen, omdat men in dit geval niet moet wachten tot dat de chape zijn verplichte droogtijd heeft gehad. Dit kunnen we enkel toepassen als het gaat om tegels die niet te klein zijn (< 45 x 45 ). Langwerpige tegels (Houtlook) of multiformaat vloeren kunnen we niet in de mortel plaatsen.

Verlijmen van Wandtegels


Wij plaatsen alle formaten wandtegels, gaande van mosaic tot keramische platen van 120 x 280 cm. Wandtegels worden verlijmd tegen een vlakke ondergrond,
bestaande uit ofwel pleisterwerk, gyproc of een andere betegelbare plaat. In het geval van zuigende ondergronden moet er eerst een hechtingsprimer geplaatst worden.
In bepaalde gevallen kunnen we ook over bestaande tegels heen lijmen, maar den moeten de bestaande tegels vast zitten en vlak geplaatst zijn. Grote keramische platen
plaatsen we met behulp van het SLABCUTTER systeem van Rubi, waardoor we deze delicate tegels op een efficiënte manier kunnen verwerken. Grote platen zijn niet 
overal mogelijk omdat de ruimte goed toegankelijk moet zijn.

Plaatsen van Maatwerk

Ook maatwerk dat u bij ons kan verkrijgen kunnen we plaatsen. Dit gaat dan over venstertabletten, stofdorpels, trappen, afdekstenen, enz… Zowel voor binnen als buiten toepassingen in keramiek of natuursteen.

Plaatsen van Terrastegels


Plaatsen van terrastegels van keramiek of natuursteen doen we in de meeste gevallen in de mortel. Deze worden dan niet op een betonnen dek, maar op een waterdoorlatende ondergrond geplaatst, zodat het risico op schade door weersomstandigen tot een minimum beperkt wordt. Natuurlijk kan lijmen op chape, een bestaande ondergrond of een constructie op tegeldragers ook.

Plaatsen van Parket, Laminaat & Vinyl


Laminaat en Vinyl wordt doorgaans zwevend op een daarvoor bestemde ondervloer geplaatst. De meeste soorten vinyl hebben deze al geïntegreerd in de plank. Wij verdelen de kwalitatieve parketten van Pergo. Deze kunnen zowel zwevend op een ondervloer worden geplaatst of gelijmd op chape.